Prometeon Prometeon

EU KLASSADE DÄCK

LÄR DIG ATT KÄNNA IGEN TOPPKVALITET. ANVÄND VÅR SIMULATOR FÖR ATT UPPTÄCKA VILKEN PÅVERKAN OLIKA DÄCKKVALITETER HAR PÅ DITT FORDON.


Gå till simulatorn för bränsleeffektivitet
Lär dig att läsa däcketikketerna för EU.


Märkning av däck har ett dubbelt syfte: att öka säkerheten, miljöprestanda och kostnadseffektivitet för vägtransporter och att göra det möjligt för konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut.

Förordningen gäller däck i klasserna C1 (bilar), C2 (lätta transporter) och C3 (lastbilar) och som tillverkats på eller efter 1 juli 2012. Dock är etiketten inte ett måste för alla däck, vissa kategorier är undantagna: regummerade; professionella off-road däck; typ-T tillfälligt bruk reservdäck; däck som skall användas vid farter under 80 km / tim; och däck konstruerade för motorsport.

Syftet med den nya EU-märkningen är att ge tydliga indikationer, i däckets drivmedelseffektivitetsklass, väggrepp på vått underlag och externt däck- och vägbanebuller och tillhörande mätvärde i decibel. För varje klass finns det sju betygssteg som sträcker sig från "A" (grön, bäst kvalitet) ned till "G" (röd, värst). Däcktillverkarna måste se till att den självhäftande etiketten, inklusive en indikation om den berörda kategorin, appliceras på slitbanan av alla däck i klasserna C1 och C2, men denna skyldighet gäller inte C3 klassen.

Graderingen för alla däckklasser, inklusive lastbilar (C3), måste dock finnas tillgänglig på tillverkarnas hemsidor och i deras tekniska- och rmarknadsföringsmaterial. Distributörer måste I sin tur se till att visningsdäck i klasserna C1 och C2, i deras försäljningsställ, är försedda med en etikett som tillhandahålls av tillverkaren och att etiketten är placerad på en väl synlig plats (eller att etiketten visas nära det berörda däcket) . Dessutom är de skyldiga att specificera de sålda däckens kategorier på de fakturor som de utfärdar till sina kunder.